بعد از عمل بینی به دلیل تهاجمی بودن ماهیت آن ، طبیعی است که با برخی عوارض بعد عمل ، درگیر شویم. البته اکثر این عوارض ، موقتی بوده و بدن به مرور با سپری کردن دوره بهبود ، با آنها خداحافظی می کند ولی داشتن اطلاعات در خصوص هر یک از آنها کمک می کند تا در مرحله انتخاب جراح بینی با هوشیاری و وسواس بیشتری قدم برداریم. در این مجموعه به عارضه خشکی بینی بعد از عمل ، پرداخته شده است و با مطالعه آن ، متوجه می شویم که قرار گرفتن تحت عمل ، تنها دستیابی به بینی با ظاهری جذاب و زیبا نیست بلکه یک جراح ماهر و صاحب تجربه ، در کنار خلق اثر هنری با جذابیت های ظاهری ، به گزینه های عملکردی بینی نیز توجه و حساسیت زیادی دارد تا روند جراحی ، موجب وارد آمدن آسیب به این عضو و ناتوانی آن در انجام وظیفه خود یعنی تنفس ، نشود.

 

خشکی بینی بعد از عمل - دکتر اردوان تاج دینی

 

خشکی بینی بعد از عمل رینوپلاستی

سندروم خشکی بینی (ENS) یک بیماری است که معمولاً پس از جراحی‌های کاهش یا حذف توربینت‌ها یا جراحی اصلاح انحراف تیغه بینی رخ می‌دهد. توربینت بینی در واقع مخاط بینی و رطوبت لازم برای آن را ایجاد می‌کند و در نتیجه هوای استنشاقی را گرم و مرطوب می‌کند. این ساختار می‌تواند جریان هوا از طریق بینی را تنظیم کند و نقش فیلتر ، مرطوب‌کننده و گرم‌کننده را در بینی ایفا می‌کند.
بنابراین ، توربینت نقش مهمی در فرآیند عادی تنفس ، عملکرد ریه و محافظت از گلو و حلق در برابر خشکی و ورود هوای تصفیه ‌نشده دارد. اگر سطح این عضو بیش از حد کاهش یابد ، مخاط کافی در بینی برای مرطوب نگه‌داشتن آن باقی نمی‌ماند و در نتیجه بینی خشک می‌شود و عارضه خشکی بینی بعد از عمل اتفاق می افتد.

خشکی مخاط بینی چه مشکلاتی به وجود می‌آورد؟

خشکی بینی بعد از جراحی در حد شدید ، یک مشکل طبیعی نیست. مخاط بینی باید همیشه مرطوب باشد تا بتواند خود را در برابر عفونت‌های مختلف محافظت کند. گاهی اوقات ، پوسته‌هایی که داخل بینی تشکیل می‌شوند ، شما را وسوسه می‌کنند که آن‌ها را دستکاری کنید ، اما این کار باعث ورود باکتری‌ها به بینی از طریق انگشت می‌شود.
از آنجا که مخاط بینی بسیار خشک است ، نمی‌تواند به خوبی در برابر میکروب‌ها و انواع دیگر میکروارگانیسم‌ها از خود محافظت کند و این امر خطر عفونت بینی را افزایش می‌دهد. خشکی بینی علاوه بر مختل کردن فرآیند جلوگیری از ورود میکروب‌ها به بینی ، حس ناخوشایند و آزاردهنده‌ای را برای بیمار ایجاد می‌کند.

آیا خشکی مخاط بینی باعث خونریزی بینی می‌شود ؟

زمانی که مخاط بینی بسیار خشک باشد ، به راحتی ترک می‌خورد. برخی از افرادی که به عارضه خشکی بینی بعد از عمل دچار می شوند ، به جدا کردن پوسته های خشک شده در بینی وسوسه می شوند. جدا کردن پوسته‌های تشکیل شده داخل بینی باعث ترک خوردن مخاط و خونریزی بینی می‌شود. اگر در هوای خشک دچار خونریزی بینی می‌شوید ، به احتمال زیاد مخاط بینی شما خشک است.

اگر دچار خونریزی بینی شدید ، می‌توانید از نکات زیر برای متوقف کردن خونریزی استفاده کنید:

  • به آرامی فین کنید و بینی خود را تمیز کنید.
  • بینی خود را درست زیر استخوان فشار دهید.
  • کمی سر خود را بالا بیاورید.
  • حدود ۱۰ دقیقه در این حالت بمانید.
  • بعد از انجام این مراحل ، در حالت نرمال ، باید خونریزی بینی شما متوقف شود.
  • در صورتی که خونریزی بینی شما متوقف نشد ، باید به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.

علائم شایع خشکی بینی بعد از عمل 

وقتی دچار خشک شدن بینی بعد جراحی  می شوید ، احساس می کنید که جریان هوا حتی زمانی که بینی کاملاً باز است ، به خوبی در بینی عبور و مرور نمی کند. همچنین این عارضه باعث می شود که در بینی یا گلوی تان احساس خشک بودن کنید.
زمانی که بینی شما دچار خشکی شده باشد ، حسی شبیه به سرماخوردگی دارید. همچنین ممکن است دچار سردرد نیز بشوید و حتی بینی تان در معرض خونریزی قرار گیرد. همانطور که بالاتر اشاره شد ، بینی خشک ، اغلب در معرض پوسته‌پوسته شدن بافت داخل بینی قرار می گیرد. این امر ممکن است شما را تحریک به کندن این پوسته ها کرده و خطر خونریزی بینی را به همراه داشته باشد.

روش‌های درمان خشکی بینی چیست؟

برای درمان خشک شدگی بینی بعد از عمل بینی هنوز روش درمانی کامل و قطعی به دست نیامده است ، اما زمانی که این عارضه توسط جراح ، تشخیص داده می شود ، ایشان با استفاده از روش‌های خاص ، می تواند آن را درمان کند. در این موارد ، بسته به وضعیت و شدت عارضه ، از روش‌های جراحی و غیرجراحی استفاده می شود.

  • روش های غیر جراحی درمان خشکی بینی بعد از عمل

در روش‌های غیرجراحی برای درمان خشکی بینی بعد از عمل بر روی حفظ و مراقبت از مخاط باقی‌مانده بینی تمرکز می شود. در این روش‌ها تلاش می شود تا رطوبت بینی تا حد ممکن حفظ شده و از التهاب یا عفونت بینی جلوگیری به عمل آید. . لازم است در اینجا اشاره کنیم که یک جراح ماهر ، در زمان جراحی کردن بینی ، بر روی این موضوع تمرکز دارد که عمل را به گونه ای انجام دهد که بعد از آن ، بیمار ، به هیچ عنوان دچار خشکی بینی بعد عمل نشود.