همه بهجویان می خواهند بدانند که چه زمانی بعد از جراحی بینی می توانند به زندگی عادی برگردند. در این میان ورزشکاران میل و اشتیاق بیشتری را به این موضوع نشان داده اند. با اثبات فواید حرکات ورزشی در زندگی روزمره ، این فعالیت به بخش جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از افراد مبدل شده است. ورزش بعد از جراحی بینی از داغ ترین موضوعاتی است که شفاف سازی در این امر ، افراد را به سمت زندگی پر انرژی تر سوق می دهد. خواندن مطالب زیر از دکتر اردوان تاج دینی ، بهترین دکتر عمل بینی در تهران ، به تمامی افراد مخصوصا به زیباجویان تندرست پیشنهاد می شود.

 

ورزش بعد از جراحی بینی-دکتر اردوان تاج دینی

ممنوعیت ورزش بعد از عمل بینی 

رینوپلاستی یکی از اقدامات پر طرفداری است که قشر مختلفی از مردم ، مخصوصا افراد ورزشکار را در بر گرفته است. برخی از افراد تصور می کنند که بینی با سایر اجزا چه ارتباطی دارد و چرا بعد از انجام عمل در این عضو ، فعالیت های فرد با محدودیت مواجه می شود؟ در جواب این دیدگاه باید گفت که ، مسئله تنها بینی نیست بلکه بدن هر فردی بعد از متحمل شدن یک سری تغییرات به استراحت و مراقبت نیاز دارد. انجام هرگونه فعالیت شدید بدنی زودتر از موعد مقرر ، اثرات سوء به همراه خواهد داشت ؛ این موضوع می تواند همچنین فرایند بهبودی را نیز به تعویق بیاندازد.

ریسک انجام زودتر ورزش بعد از جراحی بینی

هر فعالیتی که شما انجام می دهید ، بر روی تمام نقاط بدن اثرگذارند ، صورت نیز بعنوان بخشی از بدن ، از این قاعده خارج نیست. وقتی عمل بینی بر روی صورت افراد انجام می شود ، قسمت های دیگر بدن را نیز درگیر خواهد کرد. داشتن تحرک بیش از حد مشخص ، باعث بالا رفتن گردش خون و در نتیجه تشدید ضربان قلب می شود. به این شکل ، شما در معرض خونریزی ، کبودی و عارضه های دیگر قرار خواهید گرفت. ورزش بعد از جراحی بینی با تشدید عارضه ها ، دوره نقاهت بیمار را طولانی تر می کند.

  • علاوه بر این موضوع ، لازم است که از بینی جراحی شده در مقابل ضربات و اسیب های احتمالی جلوگیری کنید. حین ورزش کردن ، ذهن شما کاملا با فعالیتی که انجام می دهید درگیر می شود و شما قادر نخواهید بود به خوبی از عضو جراحی شده ، مراقبت کنید.
  • به گفته بهترین جراح بینی در تهران ، ریسک صدمه دیدن این عضو بسیار بالاست ، حتی اگر هیچ اسیب یا تماسی با بینی شما صورت نگیرد ؛ زیرا بافت های موجود ضعیف هستند و تکان های شدید ، اثرات غیر قابل جبرانی را بر این عضو خواهند گذاشت.
  • اگر می خواهید که فرم بینی به همان صورت دلخواه بعد از جراحی بینی بماند ، باید حداقل تا 6 هفته از ورزش بعد از جراحی بینی پرهیز کنید ؛ البته این موضوع در هر فرد متفاوت است و بنا به تشخیص پزشک تعیین می گردد.
  • در ادامه دستورالعمل هایی برای ورزش بعد از عمل بینی معرفی می شوند ؛ به یاد داشته باشید که قبل از انجام هر کاری در ابتدا باید به توصیه های پزشک و نیازهای بدن خود گوش دهید. با مشاهده هرگونه درد و تورم در ناحیه بینی ، فورا از ورزش کردن دست بکشید.

چه فعالیت هایی بعد از جراحی بینی ممنوع است؟

باید توجه داشت که ورزش کردن و انجام فعالیت هایی که احتمال فشار وارد شدن به بینی را افزایش می دهد ، ممنوع است. اما برخی از فعالیت ها را تا 1 ماه بعد از عمل یا بیشتر هم نباید انجام داد.

در حالت کلی ، لازم است ورزش هایی که کم فشار و آهسته هستند انجام شود ، به طوری که نیازی به خم شدن ، وجود نداشته باشد. ورزش هایی که تا چند هفته بعد از جراحی بینی باید از انجام آنها خودداری کنید شامل موارد زیر می باشد:

تمرینات و ورزش های هوازی

حدود 6-4 هفته بعد از عمل بینی ، نباید ورزش های هوازی انجام دهید. ورزش های هوازی شامل دویدن ، دوچرخه سواری و غیره می باشد. در صورتی که خیلی زود شروع به انجام دادن آنها کنید ، باعث می شود که نیاز به اکسیژن بیشتری داشته باشید.

همین موضوع ، ورم بینی شما را بیشتر کرده یا باعث کبود شدن آن می شود. از این رو برای انجام چنین فعالیت هایی باید حتما با پزشک خود مشورت کنید. در این زمان ، با تشخیص پزشک ، فقط اجازه پیاده روی دارید.

شنا کردن

شنا کردن در استخر و دریا ، می تواند آسیب های جدی به بینی شما وارد کند. بنابراین باید 8 هفته زمان سپری شود تا پوست داخل و خارج بینی شما به طور کامل بهبود پیدا کند و بعد اجازه شنا کردن به شما داده می شود.

همچنین ، عینک شنا ممکن است به بینی شما فشار بیاورد ؛ پس قبل از اقدام برای شنا ، حتما با جراح خود مشورت کنید و از بهبود کامل بینی خود اطمینان حاصل کنید. باید توجه داشت که بعد از عمل بینی ، نباید از عینک شنا و دماغ گیر استفاده نمود.

باید دقت کنید که فعالیت هایی مثل شیرجه زدن ، وارونه شدن در آب و حرکاتی که فشار بالایی به بینی متحمل می شوند ، حداقل تا 6 ماه بعد از جراحی  ممنوع می باشند.

ورزش های مقاومتی

بعد از 5-4 هفته اجازه انجام ورزش های سبک ، در مدت زمان کوتاه را دارید. اما حدود 8-6 هفته زمان لازم است تا استخوان های بینی شما به طور کامل ترمیم شوند. از این رو ، برای ورزش های سنگین تر و مقاومتی ، باید هفته های بیشتری صبر کرد.

لازم به ذکر است که انجام تمام این ورزش ها نباید به هیچ وجه زیر نور آفتاب باشد ، چون ممکن است باعث تورم و التهاب در بینی شما شود.

چه زمانی باید ورزش بعد از جراحی بینی را شروع کنیم؟

تا زمانیکه بافت های داخل بینی به ثبات برسند و از استحکام کافی برخوردار شوند ، بایستی حداقل 6 هفته صبر کرد. بعد از زمان مذکور می توانید با ورزش و فعالیت های سبک و معمولی شروع کنید. البته می توانید ورزش های سبک و بدون برخورد را از سر بگیرید ولی باید آن ها را آرام انجام دهید. در مسئله ورزش بعد از جراحی بینی و در این دوره ، به هیچ وجه نباید فعالیت هایی را آغاز کنید که پر تحرک هستند.

همچنین برای از سر گرفتن ورزش های پر برخورد ، مثل بسکتبال ، فوتبال ، والیبال ، ورزش های رزمی و غیره بایستی زمان بیشتری را صبر کنید چون ممکن است حین ورزش بعد از جراحی بینی ، آسیب و صدمه به بینیتان وارد شود. از آنجاییکه جراحی بینی بسیار حساس است ، هر گونه برخورد و ضربه ای به این عضو می تواند صدمات جبران ناپذیری برای ساختار درونی آن در پی داشته باشد ، ضمن اینکه منجر به بد شکل شدن ظاهر این عضو نیز می شود.

ضمناً تا یک ماه نباید فعالیت هایی که نیاز به دویدن دارند را انجام دهید. با توجه به اینکه بخاطر جراحی بینی مدتی از ورزش به دور بوده اید ، بدن نیاز به زمان دارد تا بتواند خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و به همین دلیل فعالیت های بدنی را باید آهسته آغاز کنید.

ورزش بعد از جراحی بینی

آیا بعد از عمل بینی می توان وزنه برداری کرد؟

در مبحث ورزش بعد از جراحی بینی ، وزنه برداری از جمله ورزش هاییست که بایستی احتیاط لازم را در مورد آن به کار گرفت. با بلند کردن وزنه های سبک ، کار خود را شروع کنید ، البته به شرطی که تا چند هفته سر خود را پایین نیاورید. هر زمان که احساس ناخوشی یا سوزش بینی کردید ، دست از ورزش بکشید و استراحت کنید. توجه کنید اگر قبل از ورزش مسکن مصرف کرده باشید ، متوجه این علائم نمی شوید و این مسئله می تواند خطر آفرین باشد. در ادامه به اصولی کلی برای زمان بندی ورزش بعد از جراحی بینی اشاره شده است.

زمان بندی ورزش بعد از جراحی بینی

یک هفته بعد از عمل

در هفته های اول بعد از انجام این اقدام زیبایی ، نیاز است که به اندازه کافی استراحت کنید. تنها فعالیتی که بهجو در این برهه می تواند انجام دهد ، قدم زدن در اطراف محل زندگی است. لازم به ذکر است که حتی این فعالیت جزئی نیز نباید از 20 دقیقه تجاوز کند. به گفته اغلب پزشکان این اقدام از ایجاد لخته خون جلوگیری و عملکرد گردش خون را تصحیح می کند. ورزش شدید در این دوران ، علاوه بر ایجاد عوارض یاد شده ، بدن بهجو را دهیدراته می کند. این عامل مانعی برای درمان بافت های اسیب دیده محسوب می شود.

2 الی 4 هفته بعد از جراحی بینی

پس از گذشت این مدت زمان ، بخیه و آتل بینی فرد برداشته می شود لازم است بدانید بعد از کشیدن بخیه ها ، به 1-2 روز استراحت بیشتر احتیاج دارید تا اثر کشیدن بخیه ها توسط بدن جبران شود. پس از گذشت این مدت ، می توانید مقدار پیاده روی را افزایش دهید و فعالیت های بدنی خفیفی انجام دهید. انجام حرکات کششی به صورت اهسته ، می تواند بعنوان ورزش بعد از جراحی بینی در برنامه شما گنجانده شود. از دوچرخه سواری پرهیز کنید ؛ زیرا علاوه بر تکان هایی که به بدن شما وارد می کند ، احتمال افتادن نیز خواهید داشت. در این برهه اگر ضربان قلب شما افزایش یابد ، احتمال خونریزی وجود دارد.

4 تا 6 هفته بعد از عمل زیبایی بینی

وقتی ماه اول را به سلامت سپری کردید ، می توانید شدت و مدت تمرین های فیزیکی را افزایش دهید. نوع ورزش بعد از جراحی بینی در این ایام نباید تماسی و ضربه ای باشد. انجام یوگا و حرکات کششی می توانند مفید باشند. هشیار باشید در این امر زیاده روی نکنید. اگر می خواهید شنا کنید ، حتما قبل از آن نظر بهترین دکتر عمل بینی در تهران را بپرسید.

6 هفته بعد برای انجام ورزش بعد از عمل بینی

اغلب 6 هفته مورد نیاز است تا بتوان مجوز ورزش های بیشتر را صادر نمود. با این حال نوع تماسی به هیچ وجه توصیه نمی شود ؛ زیرا بدن شما به اندازه ای بهبود نیافته است تا اثرات احتمالی ان را جبران کند. درست است که دوران نقاهت بهجویان و پیشرفت آنها در امر بهبودی متفاوت است ، با این حال بینی فرد اسیب پذیر خواهد بود. در نهایت ، لازم است بدانید اگر مجبور به انجام ورزش های رزمی و تماسی بودید ، می بایست حتما از گارد محافظ بینی استفاده کنید. برای ایجاد تصویر واضح از تمرین هایی که می توانید در این برهه داشته باشید ، لیست فعالیت هایی که به عنوان ورزش بعد از جراحی بینی از هفته اول تا هفته ششم می توانید انجام دهید ، معرفی شده اند:

پیاده روی

از قدم زدن های کوتاه مدت شروع کنید. این عمل بعد از پروسه زیبایی مورد تایید پزشکان است ، اما نه فورا. ورزش بعد از عمل بینی موضوعی است که کاملا بسته به شرایط فیزیکی هر فردی انجام می شود و باید با تمامی محدودیت ها آشنا بود.

یوگا

یوگا بعنوان یک نوع ورزش بعد از جراحی بینی ، علاوه بر سلامت بدن بر سلامت ذهن فرد نیز تاثیر می گذارد. اما به شرطی که با خم شدن بدن و حرکات سریع ان همراه نباشد ، زیرا در این صورت احتمال خونریزی قسمت جراحی شده را افزایش می دهد؛ علاوه بر این به علت عرق کردن فرد ورزشکار ، ریسک عفونت در نواحی جراحی شده افزایش می یابد. در این مورد بهتر است نظر دکتر خوب عمل بینی در تهران را جویا شوید.

شنا کردن

شنا کردن تا حداقل 6 هفته بعد از عمل ممنوع است و بعد از آن نیز با رعایت نکاتی ، مانند پرهیز از شیرجه و استفاده از دماغگیر امکانپذیر است.

دوچرخه سواری به عنوان ورزش بعد از عمل بینی

این فعالیت می تواند با افتادن و آسیب به بینی همراه باشد. همچنین فشار بدنی موجود در این ورزش ، در هفته های اول زیاد است. به دهمین دلیل دوچرخه سواری بعد از عمل ، به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بعد از گذشت مدت زمان مناسب که با نظر پزشک تعیین می شود ، بهجو می تواند از دوچرخه سواری بعنوان ورزش بعد از جراحی بینی نیز لذت ببرد ؛ تنها به شرطی که خطر افرین نباشد.

بلند کردن اجسام سنگین

بدنسازی با اقداماتی همراه است که اغلب افراد با بلند کردن دمبل و وزنه های سنگین ، عضلات را تقویت می کنند. برای ورزش بعد از جراحی بینی ، دوستانی که از طریق بدنسازی تندرست می مانند ، 6 هفته بعد از عمل زیبایی بینی ، حداقل زمانی است که می بایست صبر کنند. تمرین های سنگین حتی بعد از گذشت 6 هفته ، تورم به جای مانده را تشدید می کند و ممکن است به کبودی مجدد عضو نیز منجر شود.