جراحی بینی یک روش زیبایی و درمانی است که برای تغییر و اصلاح فرم بینی متقاضیان مورد استفاده قرار میگیرد ، این پروسه درمانی بعد از اتمام به دوره نقاهت نیازمند است. برای داشتن نتیجه نهایی مطلوب تر ، طبیعتا بایستی یکسری اقدامات مورد نیاز را انجام داد ، درست است که عمل زیبایی بینی به تبحر و تجربه جراح بستگی دارد ، اما تثبیت و ماندگاری اصلاحات وارده نیازمند مراقبت های بعد از جراحی بینی است. به توصیه دکتر اردوان تاج دینی ، بهترین جراح بینی تهران این مقاله آماده شده است و بهتر است ، اگر شما یا عزیزانتان این پروسه درمانی و زیبایی را انجام داده اید ، تا انتها با دقت مطالعه کنید. زیرا این مراقبت های پس از روند مذکور بسیار حائز اهمیت است.
صحبت های موثر دکتر تاج دینی در خصوص مراقبت های بعد از جراح یبینی
چه کارهایی باید بعد از جراحی بینی انجام داد؟
بعد از این که جراحی زیبایی بینی انجام دادید ، لازم است برای بهبود سریعتر بینی خود ، یکسری مراقبت ها و اقدامات انجام دهید. این مراقبت ها کمک می کنند تا از بسیاری از عفونت ها یا عوارض ناشی از جراحی ، جلوگیری شده و التهابات کمتری را تجربه کنید. در ادامه به برخی از مهمترین و بارزترین آنها اشاره می شود:
-
رعایت رژیم غذایی
تغذیه بعد از جراحی بینی ، یکی از مهمترین عوامل در بهبود بینی شما می باشد. برخی از خوراکی ها و غذاها باعث افزایش التهاب و تورم بینی شما می شود. از این رو ، لازم است طبق توصیه پزشک ، از مصرف آنها خودداری کنید. بهتر است در این پروسه از غذاهای فیبردار ، سبزیجات و پروتئین استفاده کنید. ای کار کمک می کند تا بافت های آسیب دیده و محل جراحی شما ، زودتر ترمیم شده و بهبود پیدا کند.
-
بالا نگه داشتن سر
بالا نگه داشتن سر ، چه موقع خواب و چه در انجام فعالیت های روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است. در غیر این صورت ممکن است بینی شما دچار خونریزی شود. به همین دلیل بهتر است برای خوابیدن از چند بالش استفاده کنید و برای انجام برخی فعالیت ها ، از دیگران کمک بگیرید.
-
استفاده از یخ یا کمپرس سرد
استفاده از کمپرس های سرد و خنک نگه داشتن ناحیه جراحی شده ، یکی از مهمترین کارهایی است که باید بعد از جراحی انجام دهید. این کار موجب می شود تا تورم و التهابات ناشی از جراحی به حداقل رسیده و بینی شما کمتر کبود شود. به همین منظور ، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
-
خواب و استراحت کافی
همانطور که اشاره شد ، هنگام خواب باید سر شما رو به بالا باشد. این کار ممکن است کمی آزاردهنده و دشوار به نظر برسد ، اما لازم است که هفته های اول جراحی ، به این صورت سپری شود. باید توجه داشت که خواب ، در این دوره بسیار اهمیت دارد و کمک می کند تا بهبودی سریعتری اتفاق بیفتد.
-
خودداری از انجام فعالیت های سنگین
فعالیت ها و ورزش های سنگین ، می توانند بینی شما را تحت فشار قرار دهند. این موضوع ممکن است کبودی ها و التهابات بعد از عمل را بیشتر کند. به همین منظور ، طبق توصیه های پزشک ، باید برای انجام هر ورزش ، طبق زمان بندی آن پیش رفت و آن را محدود کرد. از این رو ، ورزش بعد از عمل بینی یا سایر فعالیت ها ، می توانند در روند بهبود بینی بسیار موثر باشند.
-
عینک نزدن
افرادی که در طول روز ، چه از عینک آفتابی و چه عینک طبی استفاده می کنند ، باید توجه کنند که بعد از جراحی ، نباید عینک بزنند. زیرا عینک می توانند به بینی فشار وارد کرده و باعث تغییر فرم آن شود. از این رو ، بهتر است برای انجام این کار ، با پزشک خود مشورت کنید. اصولا توصیه می شود در این دوران از لنزهای طبی استفاده کنید و یا سبک ترین قاب را انتخاب کنید. گاهی نیز از اسپلینت به عنوان یک تکیه گاه برای بینی ، استفاده می شود.
-
خودداری از استعمال دخانیات
دخانیات ، به دلیل داشتن نیکوتین ، باعث محدود شدن جریان خون شده و روند بهبود را به تاخیر میندازد. از این رو ، سیگار ، قلیان و هر دود دیگری می تواند به بینی شما آسیب بزند. بنابراین تا حد امکان ، از قرار گرفتن در معرض آن خودداری کنید.
-
دوری از محیط های گرم
قرار گرفتن در محیط هایی که خنک نیست ، ممکن است باعث ورم بینی شما شود. پس ، از دوش آب گرم ، سونا ، نور خورشید و محیط های این چنینی دوری کنید. علاوه بر این ، غذاهای گرم هم نباید بخورید. برای مثال خوردن یک کاسه سوپ داغ ، می تواند منجر به تحریک بافت های بینی شما شده و مجددا کبود یا متورم شود.
-
فین نکردن
گرفتگی و انسداد بینی بعد از عمل ، کاملا طبیعی است. از این رو ، در صورت مواجه شدن با این موضوع ، به هیچ عنوان تلاش برای فین کردن ، نکنید. این کار به بینی شما فشار وارد می کند. در حالت کلی حدود 6-5 هفته بعد از جراحی ، می توانید این کار را انجام دهید.
-
محدودیت دارویی
در صورتی که قبل از جراحی بینی ، شما از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کردید ، بعد از عمل اجازه مصرف آنها را ندارید. علاوه بر این ، داروهایی که دارای آسپرین یا ایبوپروفن هستند نیز ، می توانند روند بهبود را مختل کنند. برخی از داروهای گیاهی هم ممکن است برای بینی شما ضرر داشته باشند. به همین دلیل برای مصرف یا قطع هر یک از داروها ، باید با بهترین جراح مشورت کنید و طبق تشخیص و توصیه های او پیش بروید.
چند وقت نیاز به مراقبت های بعد از جراحی بینی هست؟
بعد از عمل ، شاهد ورم و کبودی در نواحی صورت ، به خصوص زیر چشم ها ، بینی و اطراف آن ها خواهید بود ؛ چون جراحی پرتهاجمی روی عضو تنفسیتان صورت گرفته و نیاز به زمان زیادی است تا بافت های آسیب دیده ترمیم شوند. همچنین تحت تاثیر عمل و داروهای بیهوشی ، سردرد و سرگیجه کاملاً طبیعی است. تا دو هفته نیاز به استراحت کامل دارید و بعد از آن ، تحت شرایط خاص و با احتیاط باید به فعالیتهای خود بپردازید.
پس از دو هفته می توانید طبق صلاحدید پزشک ، به محل کار خود بازگردید. البته بایستی توجه داشته باشید ، اگر شغلتان سنگین است ، باید با جراح بینی خود مشورت کنید و مدت بیشتری را به شما استراحت دهد ؛ زیرا در صورت بازگشت زودتر از موعد به کار ، دچار مشکل می شوید و به دردسر خواهید افتاد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی و تمیز کردن این عضو
در روز های اول ، به خصوص 3 الی 4 روز اولیه در بینی خود ترشحات زیادی را احساس می کنید. این ترشح ها برخی مواقع با خون نیز همراه است. این امر به علت انجام پروسه تهاجمی که بر روی بینی انجام داده می شود ، اتفاقی طبیعی است و ممکن نیست که مانع آن شوید. اما برای کمتر شدن و بهتر کردن این وضعیت ، بهتر است دستمالی را بر پشت لب خود بگذارید و ترشحات بیرون آمده از بینی را با دستمال جمع کنید ؛ اما توجه داشته باشید که هرگز دستمال را به بینی فشار ندهید. بعضی مواقع به صلاحدید دکتر خوب برای جراحی بینی تهران ، برای کاهش این شرایط قطره یا اسپری تجویز خواهد شد. نکته قابل توجه پس از به اتمام رسیدن روند جراحی بینی است که نباید برای تمیز کردن بینی خود روش فین کردن را انجام دهید.
مسواک زدن بعد از عمل بینی
بدیهی است که باید از مسواک نرم در این شرایط استفاده کنید ، زیرا از وارد شدن فشار به لثه بالایی باید خودداری کرد که به بینی لطمه ای وارد نشود. در مراقبت های بعد از جراحی بینی ، طبیعتا بهداشت دهان و دندان🦷 از اهمیت بالایی برخوردار است اما نه به قیمت ضربه وارد کردن به فرم دماغ جدید. به یاد داشته باشید ، برای تمیز نگاه داشتن دندان های خود می توان